Algemene Voorwaarden

Sinterklaas Stichting Sint’s Pietengedoe, legt bezoeken af bij mensen thuis en bij bedrijven en instellingen.
Hiervoor rekenen wij natuurlijk een bedrag. De opbrengsten worden gestoken in nieuwe kleding, grime, eten en drinken.

Binnen onze stichting wordt er ge-eist dat men alle bezoeken en werkzaamheden, nuchter uitvoert. Dit wil zeggen dat onze vrijwilligers niet onder invloed zijn van alcohol en/of drugs.

Binnen onze stichting maken wij gebruik van Algemene Voorwaarden.
Leest u deze aandachtig door, zodat er geen misverstanden ontstaan.

Algemeen:
De betalingen dienen twee weken na bevestiging op onze rekening te staan, mits u gekozen heeft voor betaling aan de deur.
Bij annulering vanaf boeking tot 14 dagen voor het bezoek, dient u 50% van het totaal bedrag te betalen.
Tijdens annulering vanaf 14 dagen voor tot aan het bezoek, zonder geldige reden, dient u het volledige bedrag te betalen.

Tijdens ons bezoek zal de Sint bij aanvang aanwezig zijn. Indien dit niet het geval is, zal een vrijwilliger (lees: Zwarte Piet) dit kenbaar maken met de reden. Indien de Sint op het laatste moment ziek is, zullen er extra pieten meekomen.

Vooraf aan het bezoek:
Graag zien wij vanuit uw organisatie/familie een contactpersoon, die wij in geval van pech onderweg of file kunnen bereiken, om hem/haar op de hoogte te brengen. U dient ten alle tijden rekening te houden met een vertraging van (uiterlijk) 30 minuten, mits wij u hebben gebeld. Indien wij later arriveren dan 30 minuten en wij geen contactpersoon hebben van uw organisatie/familie, is er geen enkele aanspraak te maken op het terug vorderen van het bedrag. Ook zal er geen percentage van het totaalbedrag terug gevorderd kunnen worden.

Tijdens het bezoek dient u rekening te houden met:
Tijdens ons bezoek zien wij graag dat er in de ruimte waar wij ons spel brengen, niet wordt gerookt. Ook stellen wij het op prijs dat huisdieren, hiermee bedoelend honden, katten, cavia’s en konijnen, in hun hok of een andere ruimte is tijdens onze aanwezigheid. Ook stellen wij het op prijs dat iedereen in een gezin tijdens het bezoek, gezellig bij de Sint en Pieten zit, en andere activiteiten even opschort. Bij veelvuldig roken in de ruimte waar wij een bezoek afleggen, kan Hoofdpiet besluiten de ruimte te verlaten.

Uiterlijk, schade en wensen namens ons:
Ons uiterlijk is professioneel, en kost niet een paar tientjes. Indien er schade ontstaat aan kleding of haarwerken kan het voorkomen, dat de schade op uw familie/organisatie wordt verhaald. Let wel dit ligt uiteraard aan de aard van het ontstaan van eventuele schade.
Betreffende onze kleding deze is van een degelijke soort fluweel, dat het fijn is de stoel voor de Sint NIET bij een open haard en/of centrale verwarming te plaatsen. Dit om te voorkomen dat tijdens het zweten het haarwerk van de Sint los laat. Tevens kan de Sint beslissen ergens anders te gaan zitten.

Allergieën en informatie
Indien er kinderen zijn met allergieën voor bepaalde stoffen of gluten dit van te voren aan te geven, zodat wij een alternatief kunnen geven. Dit geeft u aan bij de informatie voor in het boek, bij het kind met een allergie. Misschien een tipje voor u als organisatie om een bepaalde sticker te gebruiken en dit bij ons aan te geven. Voor kinderen van 0 t/m 1,5 jaar hebben wij lange vingers i.p.v. strooigoed.

Informatie voor in het boek dient te bestaan uit:

  • Naam kind(eren) en andere aanwezigen
  • Leeftijd kinderen
  • paar hobby’s
    Maar dit kunt u aangeven in het informatieformulier, welke wij u toesturen via de e-mail.

Onze stichting bestaat uit mensen die het feest hoog houden en zijn GEEN opvoedkundigen. Dus elk nadelige informatie van het kind wordt ontweken, omdat wij geen boemannen zijn.

Weigering vanwege kruising andere feestdagen
Onze vrijwilligers zijn mensen die het Sinterklaasfeest (in traditionele vorm) een warm hart toedragen. Zij mogen indien zij dit wensen een bezoek weigeren of afbreken, indien er bij u al een kerstboom in huis staat. Dit speelt voor onze vrijwilligers erg lastig, en wij bieden ten alle tijden kwaliteit, en dit kan de kwaliteit aantasten, wat uiteraard niet de bedoeling is. Ook mogen zij, hetzij met een goede onderbouwing een bezoek alsnog weigeren, maar dit komt zelden voor. In dit geval bepaald Hoofdpiet ten alle tijden.

Strooigoed:
Bij ons is het een gewoonte het strooigoed in de hand of een bakje te geven. Vaak wordt er gevraagd of wij strooien. Dit is mogelijk, maar dit dient u van te voren aan te geven en is geheel op uw eigen risico.

Cadeaus bent u zelf verantwoordelijk voor: Geef aan waar ze staan
De Pieten komen uiteraard met de cadeaus binnen, maar het is fijn om van te voren te weten waar de cadeaus zijn. Het is volgens onze vrijwilligers ongepast en ongeloofwaardig dat de cadeaus worden gehaald met vader of moeder. U kunt er voor kiezen dat wij u voor onze aankomst, 5 minuten van te voren u bellen of smsen, zodat u de cadeaus voor de voordeur te zetten. Laat dit aan ons weten in de mail met de informatie over uw kind(eren).